Начало Магистър

Специалност: Безопасни и здравословни условия на труд

Професионално направление: 3.4 Социални дейности

Образователно-квалификационна степен: Магистър

Професионална квалификация: Експерт, Здравословни и безопасни условия на труд

Акредитация: Решение на Постоянната комисия по педагогически науки и социални дейности към Националната агенция за оценяване и акредитация от 30.09.2021 год. (Протокол № 23).

Вид обучение:  редовна и задочна форма на обучение

Форма на провеждане: Занятията се планират и провеждат в модули с оглед по-гъвкаво използване на времето на обучаемите.

Продължителност на обучението: Три семестъра за завършилите образователно-квалификационна степен “бакалавър” или “магистър” по специалности от професионално направление 3. 4 Социални дейности. За завършилите специалности от други професионални направления, обучението е с продължителност четири семестъра.

Обучението завършва с разработване и защита на дипломна работа.

Области на професионална реализация:

Успешно завършилите специалността могат да заемат висши ръководни длъжности и да работят на средни управленски равнища в:
  • общински, регионални и национални служби и др. занимаващи се с контрол на здравословните и безопасни условия на труд, инспекциите по труда;
  • публични и частни структури  в областта на трудовата медицина;
  • структури за оказване на консултантски услуги относно оценката на риска в работната среда и сертифициране по стандарти за безопасност;
  • национални и международни неправителствени организации и структури, занимаващи се с проблемите на безопасността на труда.
 Успешно завършилите специалност “ Здравословни и безопасни условия на труд”, ОКС “Магистър” могат да продължат обучението си у нас и в чужбина в програми за придобиване на ОКС “Магистър” по други специалности и в програми за придобиване на ОНС „Доктор”. Осигурена е международна сравнимост на получените звания и на придобитите умения. Издава се Европейско дипломно приложение на български и английски език.

Отговорник: Гл. ас. д-р Красимира Георгиева. Кабинет 204 НУК. тел.052/383 435

Организатор учебна дейност: Надежда Вълчева кабинет 210НУК, тел. 052/ 383 647

УЧЕБЕН ПЛАН 

РЕДОВНО  ОБУЧЕНИЕ -1,5Г. ЗАДОЧНО ОБУЧЕНИЕ -1,5Г.

РЕДОВНО ОБУЧЕНИЕ - 2Г.ЗАДОЧНО ОБУЧЕНИЕ - 2Г.